Consultancy

U wilt het maximale uit uw teelt halen. Een optimaal kasklimaat is hiervoor belangrijk. Met de ReduSystems producten van Mardenkro heeft u een goed middel in handen om dit optimale kasklimaat te realiseren.

Echter is niet iedere situatie vergelijkbaar. Ook kan de reden voor het gebruik van een ReduSystems product heel verschillend zijn. Kortom; bepaalde situaties vragen om maatwerk. ReduSystems heeft een intern team van consultants dat begeleiding biedt bij juist deze specifieke vraagstukken. Samen met de kweker proberen zij uw doelstellingen te realiseren en meerwaarde aan te tonen. Wij werken actief samen met een (inter)nationaal netwerk van onafhankelijke teeltvoorlichters om ook in het buitenland hoogwaardige productondersteuning aan te bieden.

ReduSol goed voor orchidee

ReduSol goed voor orchidee

Sinds Apollo Farm in Don Duong (Vietnam) ReduSol gebruikt, is de bloemkwaliteit beter, wordt er minder geschermd en zijn de arbeidsomstandigheden duidelijk verbeterd. 

Teelttemperatuur is verbeterd

Teelttemperatuur is verbeterd

Na enkele jaren uitproberen is tuinbouwbedrijf Young Sun (Taiwan) tot een goed resultaat gekomen om hun pot- en perkplanten te beschermen. De coating wordt zowel op de zijkanten van de kas als op het kasdek aangebracht.

Lange rozen onder ReduFlex Blue

Lange rozen onder ReduFlex Blue

Bij veel hitte blijven rozen snel aan de korte kant. Nice2Get! heeft nu bijna drie seizoenen ervaring met ReduFlex Blue. “We zien duidelijk meer strekking”, vertelt eigenaar Robert Koot.

Samenwerking met consultants

Samenwerking met consultants

Mardenkro onderhoudt nauw contact met consultants, die internationaal bedrijven adviseren. Nederlandse tuinbouwtechniek is overal ter wereld zeer gewild, maar alleen met de juiste know-how is er het maximale teeltresultaat mee te behalen.

Puntpaprika’s en diffuus licht

Puntpaprika’s en diffuus licht

Puntpaprika’s zijn erg gevoelig voor neusrot en verbrandingsvlekken. Sinds John Cappalonga van Gee Vee Enterprises ReduFuse gebruikt, zijn de problemen onder controle.

ReduFuse IR bij amaryllisteelt

ReduFuse IR bij amaryllisteelt

Onder een coating blijft amaryllis langer aan de groei. Dat resulteert in grotere bollen en zwaardere stelen. Inmiddels gebruikt 70-80% van de telers een coating.

ReduFuse IR bij ficus

ReduFuse IR bij ficus

Ficus kan best veel licht aan, mits de bladtemperatuur niet te veel oploopt. Kwekerij Zwethlande in Honselersdijk gebruikt daarom dit seizoen voor het eerst ReduFuse IR. 

Kennis leidt tot beter resultaat

Kennis leidt tot beter resultaat

De coatings binnen ReduSystems worden steeds geavanceerder. Kennis over de eigenschappen bij adviseurs en gebruikers en aanpassing van de teeltstrategie leidt tot een optimaal resultaat met een hoger teeltrendement.

Dunne lagen ReduSol bij Chrysant

Dunne lagen ReduSol bij Chrysant

Chrysantenteler Hein van Wordragen brengt zelf zijn coatings aan. Zo kan hij precies het tijdstip en de dikte van de laag bepalen. Hij werkt met meerdere dunne lagen over elkaar heen. 

Paprikatelers fans van ReduHeat

Paprikatelers fans van ReduHeat

De paprikabedrijven van de broers Reedijk in Strijen en Westdorpe hoorden bij de eersten die ReduHeat gebruikten. Het voorkomt kwaliteitsproblemen bij de vruchten.

ReduFuse tempert harde klimaat

ReduFuse tempert harde klimaat

De sterke instraling in de regio Auckland (Nieuw-Zeeland) kan leiden tot productieverlies en te sterke generativiteit. Sinds Underglass NZ ReduFuse gebruikt, is de opbrengst gestegen en is het kasklimaat beter te sturen. 

Chrysanten onder ReduFuse

Chrysanten onder ReduFuse

Als het gewas op warme dagen wat langer actief blijft, kan dat doortikken in de productie. Om dat te bereiken zet chrysantenkweker Jan Boerma ReduFuse in.

ReduFuse haalt de scherpte weg

ReduFuse haalt de scherpte weg

Alstroemeria houdt wel van een beetje licht. “Met ReduFuse haal je wel de scherpte weg, terwijl het lichtverlies minimaal is”, zegt Maurice Olsthoorn van Together2Grow.

Kwaliteit en werkklimaat

Kwaliteit en werkklimaat

Na een proef met halve bedekking is Kainz & Mayer Marchfeldtomaten volledig overgegaan op ReduFuse. Troskwaliteit en zetting zijn verbeterd, en bij sommige rassen ook de productie.

Zoektocht naar perfecte coating

Zoektocht naar perfecte coating

Paprikakwekerij Johann Thell in Tadten (Burgenland) is via ReduHeat en ReduFuse uitgekomen bij ReduFuse IR. Dat blijkt de optimale coating om een hogere kwaliteit en productie te behalen.

Drie seizoenen ReduFlex Blue

Drie seizoenen ReduFlex Blue

Van den Ende Rozen heeft drie seizoenen ReduFlex Blue gebruikt. De eerste twee jaren is dat heel goed bevallen: de rozen werden beduidend langer.

Licht centraal bij teeltadvies

Licht centraal bij teeltadvies

Willem Valstar adviseert tomatenbedrijven in binnen- en buitenland. Het beschikbare licht – natuurlijk en groeilicht - staat daarbij centraal. Een groeimodel geeft aan welke teeltaanpak onder de lokale omstandigheden en de beschikbare techniek optimaal is.

Cymbidiums en ReduFuse IR

Cymbidiums en ReduFuse IR

Door ReduFuse IR kan cymbidiumteler Eric van Paasen het scherm later op de dag dicht trekken. Hij verwacht een positief effect op aantal stelen en steellengte.

Phalaenopsis en ReduFuse

Phalaenopsis en ReduFuse

Orchideeënkwekerij Opti-flor hoefde dit voorjaar op de vestiging Grandi-flora minder te belichten na aanbrengen van ReduFuse. Ook is het scherm minder dichtgetrokken.

Lelies beschermd onder ReduSol

Lelies beschermd onder ReduSol

Lelies telen zonder een schermmiddel is eigenlijk niet mogelijk. J&R Groenewegen in ’s Gravenzande gebruikt ReduSol al zo lang als het op de markt is. “Het bevalt ontzettend goed; we hebben nooit meer naar een ander schermmiddel omgekeken.”

Stevige rozen midden in de zomer

Stevige rozen midden in de zomer

Rozenkwekerij Marjoland in Waddinxveen zag de zomerproductie stijgen onder ReduFuse. Onder ReduFuse IR werden ook de stelen steviger. Op weg naar verdere fine-tuning van de coating.

ReduFuse bij aardbeien

ReduFuse bij aardbeien

Kwekerij Loos is koploper als het gaat om het jaarrond telen van duurzame aardbeien. Het bedrijf heeft 3 ha kassen die worden verwarmd met restwarmte. Dit jaar is voor het eerst óók een zomerteelt onder glas gerealiseerd. Dat was een succes dankzij het diffuse schermmiddel ReduFuse op het dek.

GlobePlant en ReduFuse

GlobePlant en ReduFuse

Meer groei en minder stress. Dat is het resultaat van een kasdek met ReduFuse. Voor teeltmanager Thijs van de Westelaken bij Globe Plant staat het vast; een diffuse coating creëert een mild klimaat en daarvan profiteren niet alleen de lichtgevoelige gewassen.

ReduFuse en het kweken van rozen

ReduFuse en het kweken van rozen

In Nederlandse rozenkassen is het realiseren van een optimaal zomerklimaat een grote uitdaging. Bij Kwekerij De Singel zijn dit voorjaar de kassen met ReduFuse gecoat. Ferry Brabander is goed te spreken over het resultaat.

ReduFuse en tomaten kweken

ReduFuse en tomaten kweken

Tomatenkwekerij T.W. van Noord streeft naar een energiezuinige en weerbare teelt. Twee jaar heeft het bedrijf inmiddels ervaring met een nieuwe strategie en bespaart zo ruim 10% op aardgas. “ReduFuse in de zomer is daarbij onmisbaar”.

ReduFuse bij paprika's

ReduFuse bij paprika's

Sinds 2012 telen Leo en Maikel van den Berg op twee locaties in Bleiswijk paprika’s. In het eerste seizoen bleek dat het lastig was om voldoende groei te houden op deze nieuwe locatie. Om rust in de teelt de brengen, werd in 2013 ReduFuse op het kasdek aangebracht.

Teelt puntpaprika’s in lage kas

Teelt puntpaprika’s in lage kas

Toen teeltbedrijf Barver vier jaar geleden overstapte van geblokte naar puntpaprika’s werd het urgent om een oplossing te vinden voor de warmteontwikkeling in hun relatief lage kas.

Wilt u meer weten?

Wij publiceren diepgaande kennis artikelen voor telers en teelt-adviseurs om u inzicht te geven in klimaat- en lichtregulering met onze producten.

U kunt opgeven welke artikelen u wilt ontvangen. U kunt altijd uitschrijven.

ReduSystems® is een merk van Mardenkro B.V. Copyright © Mardenkro B.V.