ReduSystems®

ReduFlex Green is een fotoselectieve coating die in hoge mate dat deel van het groeilicht reflecteerd dat door sommige gewassen minder efficiënt wordt gebruikt voor de fotosynthese. Het meer reflecteren van het minder belangrijke groene en gele licht als wel de infrarode straling, moeten leiden tot efficiënte verlaging van de kastemperatuur.

Eigenschappen

  • Hoge reflectie van groen en geel licht
  • Verlaagt de kastemperatuur door hoge reflectie van infrarode straling
  • Relatief meer instraling van blauw en rood licht
  • Lagere plant- en kastemperatuur
  • Zeer slijtvast
  • Geschikt voor glas, acrylaat, polycarbonaat en plastic folie
  • Makkelijk te verwijderen met ReduClean

Toepassing

Gedurende enkele jaren testen we op verschillende gewassen. Neem contact op met Mardenkro voor meer informatie of deelname aan een proeftraject.

Opbrengen

Voor het beste resultaat dient ReduFlex Green, verdund met een bepaalde hoeveelheid schoon water, gelijkmatig te worden verspoten over een schoon en droog kasdek. De hoeveelheid toe te voegen water is afhankelijk van de methode van opbrengen. Het machinaal verspuiten van ReduFlex Green heeft de voorkeur. Onderstaande tabel geeft richting aan het aantal te gebruiken emmers en het bijbehorende effect op het kasklimaat.

Emmers per ha Warmte scherming Slijtvastheid
22 +++++
+++++
Groeilicht scherming (PAR)
Blauw
Groen
Rood
+++++
+++++
+++++
+++++
Emmers per ha Warmte scherming Slijtvastheid
18 +++++
+++++
Groeilicht scherming (PAR)
Blauw
Groen
Rood
+++++
+++++
+++++
+++++

Verdunning: aanbevolen totale spuitvloeistof per hectare is 1.700 - 2.000 liter voor handmatige applicatie en 1.000 - 1.500 voor machinale applicatie.

Verwijderen

ReduFlex Green is eenvoudig verwijderbaar met ReduClean. Verdeel bij droge omstandigheden minimaal 250 liter ReduClean, verdund met 5 tot 7 delen water, over een hectare van het te verwijderen oppervlak. Enkel opbrengen wanneer binnen enkele dagen een behoorlijke hoeveelheid neerslag wordt verwacht. De laag zal bij voldoende neerslag volledig afregenen.

Wilt u meer weten?

Wij publiceren diepgaande kennis artikelen voor telers en teelt-adviseurs om u inzicht te geven in klimaat- en lichtregulering met onze producten.

U kunt opgeven welke artikelen u wilt ontvangen. U kunt altijd uitschrijven.

ReduSystems® is een merk van Mardenkro B.V. Copyright © Mardenkro B.V.