ReduSystems®

ReduFlex Blue is een fotoselectieve coating die relatief minder blauw licht ten opzichte van rood licht door laat. Dit heeft een positief effect op de groei en productie van bijvoorbeeld snijrozen. Daarnaast reflecteert het infrarode straling (warmte) in hoge mate.

Eigenschappen

  • Voorkomt hoge plant- en knoptemperatuur door meer reflectie van hoog energetisch blauw licht
  • Verlaagt de kastemperatuur door hoge reflectie van infrarode straling
  • Stimuleert de productie door een relatief hoger aandeel rood licht
  • Zeer slijtvast
  • Geschikt voor glas, acrylaat, polycarbonaat en plastic folie
  • Makkelijk te verwijderen met ReduClean

Toepassing

ReduFlex Blue zorgt voor een efficiëntere fotosynthese doordat het gewas optimaal profiteert van het relatief hoge aandeel rood licht. Daarnaast worden de kas- en planttemperatuur door meer reflectie van het hoog energetische blauwe licht en infrarood straling verlaagd. ReduFlex Blue is gedurende 2012 en 2013 uitgebreid getest op rozen. Testresultaten zijn via Mardenkro beschikbaar. Vanaf 2014 is ReduFlex Blue commercieel verkrijgbaar voor de rozenteelt en zal verder worden getest op een groter aantal andere gewassen. Contacteer Mardenkro voor meer informatie of deelname aan een proeftraject. 

Opbrengen

Voor het beste resultaat dient ReduFlex Blue, verdund met een bepaalde hoeveelheid schoon water, gelijkmatig te worden verspoten over een schoon en droog kasdek. De hoeveelheid toe te voegen water is afhankelijk van de methode van opbrengen. Het machinaal verspuiten van ReduFlex Blue heeft de voorkeur. Onderstaande tabel geeft richting aan het aantal te gebruiken emmers en het bijbehorende effect op het kasklimaat.

Emmers per ha Warmte scherming Slijtvastheid
22 +++++
+++++
Groeilicht scherming (PAR)
Blauw
Groen
Rood
+++++
+++++
+++++
+++++
Emmers per ha Warmte scherming Slijtvastheid
18 +++++
+++++
Groeilicht scherming (PAR)
Blauw
Groen
Rood
+++++
+++++
+++++
+++++

Verdunning: aanbevolen totale spuitvloeistof per hectare is 1.700 - 2.000 liter voor handmatige applicatie en 1.000 - 1.500 voor machinale applicatie.

Verwijderen

ReduFlex Blue is eenvoudig verwijderbaar met ReduClean. Verdeel bij droge omstandigheden minimaal 250 liter ReduClean, verdund met 5 tot 7 delen water, over een hectare van het te verwijderen oppervlak. Enkel opbrengen wanneer binnen enkele dagen een behoorlijke hoeveelheid neerslag wordt verwacht. De laag zal bij voldoende neerslag volledig afregenen.
 

Wilt u meer weten?

Wij publiceren diepgaande kennis artikelen voor telers en teelt-adviseurs om u inzicht te geven in klimaat- en lichtregulering met onze producten.

U kunt opgeven welke artikelen u wilt ontvangen. U kunt altijd uitschrijven.

ReduSystems® is een merk van Mardenkro B.V. Copyright © Mardenkro B.V.