ReduSystems®

ReduSol is een verwijderbaar schermmiddel dat energie van de zon in hoge mate reflecteert. ReduSol is zeer slijtvast en zeer eenvoudig te verwijderen met ReduClean. ReduSol is al jaren wereldwijd de logische keus voor het beschermen van de teelt tegen een teveel van warmte en licht.

Eigenschappen

  • Beste prijs/kwaliteit verhouding beschikbaar
  • Scherming mogelijk tot 80%
  • Slijtvast en goed bestand tegen vorst
  • Hogere lichtdoorlatendheid bij regen
  • Flexibel in gebruik, te combineren met andere ReduSystems producten
  • Geschikt voor glas, acrylaat, polycarbonaat en plastic folie
  • Makkelijk te verwijderen met ReduClean

Toepassing

Vanwege de instelbare schermwerking is ReduSol zeer breed inzetbaar. Afhankelijk van het klimaat kunnen zowel licht-behoevende als schaduwminnende gewassen baat hebben bij een laag ReduSol.

Opbrengen

Voor het beste resultaat dient ReduSol, verdund met een bepaalde hoeveelheid schoon water, gelijkmatig te worden verspoten over een schoon en droog kasdek. De hoeveelheid toe te voegen water is afhankelijk van de methode van opbrengen. Onderstaande tabel geeft richting aan het aantal te gebruiken emmers en het bijbehorende effect op het kasklimaat.

Emmers per ha Warmte scherming Groeilicht scherming (PAR) Slijtvastheid
36 +++++ +++++ +++++
21 +++++ +++++ +++++
15 +++++ +++++ +++++
9 +++++ +++++ +++++

Verdunning: aanbevolen totale spuitvloeistof per hectare is 1.700 - 2.000 liter voor handmatige applicatie en 1.000 - 1.500 voor machinale applicatie.

Verwijderen

ReduSol is eenvoudig verwijderbaar met ReduClean. Verdeel bij droge omstandigheden minimaal 250 liter ReduClean, verdund met 5 tot 7 delen water, over een hectare van het te verwijderen oppervlak. Enkel opbrengen wanneer binnen enkele dagen een behoorlijke hoeveelheid neerslag wordt verwacht. De laag zal bij voldoende neerslag volledig afregenen.

Wilt u meer weten?

Wij publiceren diepgaande kennis artikelen voor telers en teelt-adviseurs om u inzicht te geven in klimaat- en lichtregulering met onze producten.

U kunt opgeven welke artikelen u wilt ontvangen. U kunt altijd uitschrijven.

ReduSystems® is een merk van Mardenkro B.V. Copyright © Mardenkro B.V.