ReduSystems®

ReduHeat is een schermmiddel met een speciaal pigment dat het groeilicht (PAR) doorlaat, terwijl het warmtestraling grotendeels reflecteert.

Eigenschappen

  • Hoge transmissie van groeilicht (PAR)
  • Hoge reflectie van warmtestraling (infrarood)
  • Door minder te ventileren een beter klimaat
  • Gelijkmatig klimaat zonder pieken
  • Geschikt voor glas, acrylaat, polycarbonaat en plastic folie
  • Zeer slijtvast
  • Prettiger werkklimaat voor de medewerker
  • Makkelijk te verwijderen met ReduClean

Toepassing

ReduHeat geeft een optimale balans tussen licht en temperatuur. Dit maakt ReduHeat geschikt voor gewassen met hoge lichtbehoefte die bescherming tegen warmte nodig hebben.

Opbrengen

Voor het beste resultaat dient ReduHeat, verdund met een bepaalde hoeveelheid schoon water, gelijkmatig te worden verspoten over een schoon en droog kasdek. De hoeveelheid toe te voegen water is afhankelijk van de methode van opbrengen. Het machinaal verspuiten van ReduHeat heeft de voorkeur. Onderstaande tabel geeft richting aan het aantal te gebruiken emmers en het bijbehorende effect op het kasklimaat.

Emmers per ha Warmte scherming Groeilicht scherming (PAR) Slijtvastheid
44 +++++ +++++ +++++
33 +++++ +++++ +++++
27 +++++ +++++ +++++
22 +++++ +++++ +++++

Verdunning: aanbevolen totale spuitvloeistof per hectare is 1.700 - 2.000 liter voor handmatige applicatie en 1.000 - 1.500 voor machinale applicatie.

Verwijderen

ReduHeat is eenvoudig verwijderbaar met ReduClean. Verdeel bij droge omstandigheden minimaal 250 liter ReduClean, verdund met 5 tot 7 delen water, over een hectare van het te verwijderen oppervlak. Enkel opbrengen wanneer binnen enkele dagen een behoorlijke hoeveelheid neerslag wordt verwacht. De laag zal bij voldoende neerslag volledig afregenen.

Wilt u meer weten?

Wij publiceren diepgaande kennis artikelen voor telers en teelt-adviseurs om u inzicht te geven in klimaat- en lichtregulering met onze producten.

U kunt opgeven welke artikelen u wilt ontvangen. U kunt altijd uitschrijven.

ReduSystems® is een merk van Mardenkro B.V. Copyright © Mardenkro B.V.