× Mogelijk bevindt u zich niet op de juiste versie van ReduSystems. Klik hier om het land van uw keuze te selecteren.

ReduSystems®

ReduFuse is een coating die het licht dat door het kasdek valt, diffuus maakt. Diffuus licht dringt dieper in het gewas en kan leiden tot een hogere opbrengst en een betere kwaliteit.

Eigenschappen

  • Zeer hoge lichttransmissie
  • Gelijkmatig klimaat door verspreiding van licht
  • Minder stress in het gewas
  • Meer fotosynthese, ook onder in het gewas
  • Lagere bladtemperatuur
  • Transparant bij regen
  • Zeer slijtvast
  • Prettig werkklimaat voor de medewerker
  • Enkel geschikt voor glas

Toepassing

ReduFuse is geschikt voor alle gewassen met een hoge lichtbehoefte. ReduFuse schermt nauwelijks en biedt daarom geen bescherming tegen instraling van warmte. ReduFuse wordt met succes toegepast boven groentegewassen en lichtbehoevende bloemen en planten.

Opbrengen

Voor het beste resultaat dient ReduFuse, verdund met een bepaalde hoeveelheid schoon water, gelijkmatig te worden verspoten over een schoon en droog kasdek. De hoeveelheid toe te voegen water is afhankelijk van de methode van opbrengen. Het machinaal verspuiten van ReduFuse heeft de voorkeur. ReduFuse dient enkel toegepast te worden op een glazen kasdek waarop een dekwasser inzetbaar is. Onderstaande tabel geeft richting aan het aantal te gebruiken emmers en het bijbehorende effect op het kasklimaat.

Emmers per ha Warmte scherming Groeilicht scherming (PAR) Slijtvastheid
20 +++++ +++++ +++++
14 +++++ +++++ +++++

Verwijderen

ReduFuse is verwijderbaar met ReduClean. Verdeel (bij voorkeur machinaal) bij droge omstandigheden minimaal 250 liter ReduClean, verdund met 5 tot 7 delen water, over een hectare van het te verwijderen oppervlak. Enkel opbrengen wanneer binnen 2 dagen een aanzienlijke hoeveelheid neerslag wordt verwacht. In de meeste gevallen zal de laag volledig afregenen. Indien het reinigingsresultaat niet voldoende is, dient het kasdek geborsteld te worden met een dekwasser.

Wilt u meer weten?

Wij publiceren diepgaande kennis artikelen voor telers en teelt-adviseurs om u inzicht te geven in klimaat- en lichtregulering met onze producten.

U kunt opgeven welke artikelen u wilt ontvangen. U kunt altijd uitschrijven.

ReduSystems® is een merk van Mardenkro B.V. Copyright © Mardenkro B.V.