Oplossingen om de lichttransmissie te verhogen

Pipepaint

Verwarmingsbuizen verven voorkomt vroegtijdige corrosie. Helaas bevatten veel producten schadelijke oplosmiddelen. PipePaint is gegarandeerd oplosmiddelvrij. Het is de ideale watergedragen verf die verwarmingsbuizen effectief beschermt tegen corrosie.

PipePaint is zeer wit: goed voor de lichtreflectie in kassen, wat een positief effect heeft op de groei van het gewas. Het middel laat zich eenvoudig toepassen, of het nu gaat om nieuwe buizen of buizen die opnieuw worden geverfd.

De voordelen van PipePaint

  • Dekt uitstekend, droogt snel en geeft een niet-isolerende witte verflaag
  • Verf op waterbasis
  • Niet schadelijk voor het gewas, kan tijdens de teelt worden aangebracht
  • Geen dampwerking dus veiliger voor mens en milieu
  • Direct toepasbaar op onbehandeld materiaal
  • Energiebesparend; uitstoken na opbrengen van de verf is niet meer nodig
  • Slijtvast

Hoe gebruikt u het?

Maak de te verven ondergrond vrij van losse roest en vervuiling. U kunt met een emmer van 15 liter circa 1.000 tot 1.200 meter verwarmingsbuis (met een diameter van 5 cm) verven. U kunt PipePaint aanbrengen met een verfhandschoen of een verfroller. Eenmaal opbrengen is in de meeste gevallen voldoende.

PipePaint is verkrijgbaar in emmers van 15 liter.

Veiligheid en milieu


Veilig voor het gewas
Onafhankelijk onderzoek door het voormalig instituut voor Agrobiologisch en bodemvruchtbaarheids-onderzoek (AB-DLO) te Wageningen heeft op adequate en wetenschappelijke wijze aannemelijk gemaakt dat PipePaint bij gebruik volgens het etiketvoorschrift en gegeven omstandigheden onschadelijk is voor (gevoelige) plantensoorten. Jonge plantjes van radijs, koolrabi, tomaat en komkommer werden gebruikt als toetsplanten. De test werd uitgevoerd onder de slechtst denkbare omstandigheden ten opzichte van de praktijk.

Wilt u meer weten?

Wij publiceren diepgaande kennis artikelen voor telers en teelt-adviseurs om u inzicht te geven in klimaat- en lichtregulering met onze producten.

U kunt opgeven welke artikelen u wilt ontvangen. U kunt altijd uitschrijven.

ReduSystems® is een merk van Mardenkro B.V. Copyright © Mardenkro B.V.