Oplossingen om de lichttransmissie te verhogen

Wat is AntiReflect?

AntiReflect is de eerste en enige anti-reflectie oplossing voor bestaande glazen kassen om lichttransmissie te verhogen.

Een groot gedeelte van het jaar is licht een beperkende factor voor de productie. Meer licht in die periode van het jaar is zeer welkom. AntiReflect verhoogt de lichttransmissie van het glas doordat de reflectie vermindert. Daardoor komt er meer licht in de kas, hetgeen gunstig is voor de teelt.

Het aanbrengen van AntiReflect verhoogt de hemisferische transmissie met 2,5 tot 3 procent (gemiddelde van de metingen verricht door de Wageningen University & Research, WUR). AntiReflect kan gebruikt worden in combinatie met de ReduSystems coatings en ReduClean.

Kenmerken

  • 2,5 tot 3 procent meer licht in de kas
  • Een verbeterde transmissie bespaart energie
  • Klaar voor gebruik
  • Te gebruiken in combinatie met de ReduSystems coatings en ReduClean
  • Zeer slijtvast

AntiReflect en meerproductie

IntKam is een model dat door de WUR gebruikt wordt om groei, ontwikkeling en productie van kasteelten te berekenen. Met behulp van dit model heeft de WUR de effecten van AntiReflect op de productie van verschillende groenteteeltenen sierteelten berekend.

In de tomaat- en paprikateelt is een gemiddelde productiegroei van 3 procent berekend. Voor de komkommer is er een groei van meer dan 5 procent berekend over 2 teelten per jaar. De productie in rozen en gerbera’s is vastgesteld op een productiegroei van meer dan 2,5 procent en bij chrysanten een groei van 3 procent. In berekeningen voor de sierteelt is het gebruik van assimilatiebelichting ingecalculeerd.

Hoe gebruik je AntiReflect?

AntiReflect opbrengen is zeer nauwkeurig werk. De laag moet exact de juiste dikte hebben om de gewenste lichtwinst op te leveren. Om deze reden wordt AntiReflect enkel aangebracht door een door Mardenkro gecertificeerde loonwerker die beschikt over een spuitmachine met computerondersteuning. Contacteer Mardenkro voor meer informatie over de applicatie.

Artikelen over AntiReflect

Wij hebben diverse artikelen gepubliceerd over AntiReflect, waaronder een interview met Van Adrichem kwekerijen, die 5% meer productie behaald met AntiReflect.

Lees testimonial  Alle AntiReflect artikelen

Wilt u meer weten?

Wij publiceren diepgaande kennis artikelen voor telers en teelt-adviseurs om u inzicht te geven in klimaat- en lichtregulering met onze producten.

U kunt opgeven welke artikelen u wilt ontvangen. U kunt altijd uitschrijven.

ReduSystems® is een merk van Mardenkro B.V. Copyright © Mardenkro B.V.