Kennis
Lichtverlies door condensatie

Druppels tegen de binnenzijde van kassen als gevolg van condens kunnen een behoorlijk lichtverlies geven.



Uit onderzoek van Wageningen UR* blijkt dat het gemiddelde lichtverlies kan oplopen tot 9%! Door de condenslaag aan de binnenkant van het kasdek beter weg te laten vloeien kan er dus een flinke toenamen van de transmissie bewerkstelligd worden.

Nieuwe folies kunnen vanuit de fabriek worden voorzien van een anticondens coating. Deze coating zal circa 2 teeltseizoenen meegaan. Folies die geen anticondens werking (meer) hebben, kunnen worden behandeld met de AntiCondens coating van Mardenkro. Deze coating is ontwikkeld om bestaande folies of polycarbonaat platen te voorzien van een anticondens laag, welke eenvoudig kan worden aangebracht aan de binnenzijde van de kas. Door de folie of polycarbonaat platen licht in te nevelen en daarna goed te laten drogen krijgt u een optimaal resultaat. Breng daarom AntiCondens altijd ruim voor het condensatie seizoen op. Bovendien is de coating watergedragen en veilig in gebruik.

* Condensatie tegen het kasdek, C. Stanghellini, V. Mohammadkhani, M.A. Bruins, S. Hemming, P. Sonneveld, G.J. Swinkels - 2010


Terug naar overzicht

Ook interessant:


Inval winterlicht valt zeker te verbeteren

Inval winterlicht valt zeker te verbeteren

In de winter vormt het natuurlijke licht de beperkende factor voor groei en productie. Alle reden om naar de optimale lichtinval in de winter te kijken. Frank Kempkes van Wageningen UR Glastuinbouw denkt dat 15-20% verbetering mogelijk is.

Wilt u meer weten?

Wij publiceren diepgaande kennis artikelen voor telers en teelt-adviseurs om u inzicht te geven in klimaat- en lichtregulering met onze producten.

U kunt opgeven welke artikelen u wilt ontvangen. U kunt altijd uitschrijven.

ReduSystems® is een merk van Mardenkro B.V. Copyright © Mardenkro B.V.