Kennis
ReduSystems producten laten zich zonder problemen combineren

Alle coatings van ReduSystems zijn op elkaar afgestemd, zodat ze in lagen over elkaar heen opgebracht kunnen worden voor het gewenste resultaat. Dat geldt ook voor de nieuwe oplossing AntiReflect.

Aanbrengen Reduclean

AntiReflect verhoogt de lichtinval in de kas. Het product gaat meer dan een jaar mee. Dat roept de vraag op wat te doen met de verwijderbare coatings. Over het jaar kan er immers behoefte zijn aan coatings zoals ReduSol, ReduHeat of ReduFuse. Deze producten kunnen zonder problemen over AntiReflect heen opgebracht worden.
Alle ReduSystems producten zijn compatibel met elkaar. Telers maken daar ook gebruik van. Zo zijn er bedrijven die vroeg in het jaar starten met ReduHeat om warmte te weren, maar wel voldoende licht binnen te krijgen. Als het zonlichtniveau later in het seizoen toeneemt, brengen ze daar een dunne laag ReduSol overheen aan. Bijzonder is dat de teler bij dit systeem profiteert van beide effecten. De eerste periode zal de teler optimaal profiteren van de eigenschappen van ReduHeat. Na het opbrengen van ReduSol zal de laag de gecombineerde eigenschappen van beide producten hebben.
Dat het combineren van beide producten mogelijk is, ligt aan de speciale samenstelling van de ReduSystems producten. De basisformulering van ieder product is steeds hetzelfde; de specifieke werking per product wordt onder andere verkregen door de toegevoegde pigmenten.

Minder weerkaatsing

Met AntiReflect is Mardenkro een nieuwe weg ingeslagen. De werking verschilt van de coatings binnen ReduSystems, die al dan niet selectief delen van het lichtspectrum doorlaten.  De AntiReflect heeft een brekingsindex die zo is gekozen dat er minder reflectie van zonlicht op het kasdek is. Daardoor valt er dus meer licht de kas binnen.
De coatings van ReduSystems zijn zonder problemen over AntiReflect heen aan te brengen. Er treedt geen gecombineerd effect op; als AntiReflect bedekt is, werkt hij niet.
Maar zodra de bovenste coating verwijderd wordt, komt het effect van AntiReflect weer onveranderd naar voren. Het verwijderen kan gewoon op de standaard manier van ReduSystems: inspuiten met ReduClean en dan af laten regenen. Dat tast de laag AntiReflect niet aan.

Kasdek met AntiReflect borstelen met water
Kasdek borstelen met water is geen probleem voor AntiReflect.

Borstelen met water zonder zeep

Een ander punt is dat een kasdek soms kan vervuilen met zand, algen, bladeren en dergelijke. Het kan dan nodig zijn om te borstelen om de vervuiling goed weg te krijgen. AntiReflect kan goed tegen borstelen met water. Er mag dan echter geen schoonmaakmiddel toegevoegd worden.

Meer weten over AntiReflect

in combinatie met ReduSystems coatings?


Klik hier en wij nemen contact met u op


Terug naar overzicht

Ook interessant:


Tomatenteler ziet productie stijgen door AntiReflect

Van Adrichem Kwekerijen in Steenbergen behaalde vorig jaar 5% meer productie onder AntiReflect, vergeleken met een onbehandelde kasafdeling. “We zijn blij verrast.”

Lees meer over eerste ervaring AntiReflect

Een optimaal klimaat in alle seizoenen

Een optimaal klimaat in alle seizoenen

Elk klimaat is anders, elk gewas heeft zijn eigen wensen. Het brede palet ReduSystems coatings maakt het mogelijk het hele jaar door het zonlicht op de juiste manier te sturen.

Lees meer over jaarrond sturen

Wilt u meer weten?

Wij publiceren diepgaande kennis artikelen voor telers en teelt-adviseurs om u inzicht te geven in klimaat- en lichtregulering met onze producten.

U kunt opgeven welke artikelen u wilt ontvangen. U kunt altijd uitschrijven.

ReduSystems® is een merk van Mardenkro B.V. Copyright © Mardenkro B.V.