Kennis

De ReduSystems producten van Mardenkro zijn wereldwijd toonaangevend op het gebied van beïnvloeding van het kasklimaat. ReduSystems loopt al jaren voorop als het gaat om innovatie. Zo won het product ReduHeat in 2004 de Horti Fair Innovation Award. In 2011 werd ReduFuse door een internationale vakjury beoordeeld als meest innovatief waardoor we wederom de Innovation Award mee naar huis mochten nemen.

Innoveren kunnen wij niet alleen. Samen met wereldwijd vooraanstaande onderzoekscentra, universiteiten en kwekers worden continu nieuwe producten ontwikkeld en in de praktijk getest. Enkel producten waarvan de meerwaarde wordt vastgesteld worden opgenomen in de ReduSystems familie.

Wanneer moet ik de coating verwijderen?

Wanneer moet ik de coating verwijderen?

In augustus neemt het lichtniveau elke dag verder af. De beslissing over het tijdstip van verwijderen van coatings is deels rationeel, deels afhankelijk van weer en groen vakmanschap.

Lees meer over het juiste tijdstip van verwijderen

ReduFuse IR helpt tomaten hete zomer door

ReduFuse IR helpt tomaten hete zomer door

Na een aantal jaren ervaring met ReduFuse is tomatenbedrijf Prima Fruit overgestapt op ReduFuse IR. De coating combineert een optimale lichtverdeling met hittewering in het harde landklimaat van Slowakije.

Lees meer over de ervaring met ReduFuse IR en het verschil met ReduFuse

Mardenkro zet gerecyclede emmers in

Mardenkro zet gerecyclede emmers in

Mardenkro zet voortdurend stappen op weg naar een meer duurzame productie en toepassing. Momenteel loopt een proef met 100% gerecyclede emmers. De eerste ervaringen zijn positief.

Lees meer over milieuvriendelijke verpakkingen

Investering in AntiReflect geeft flinke meeropbrengst

Investering in AntiReflect geeft flinke meeropbrengst

AntiReflect gaat minimaal twee jaar mee. Al die tijd zorgt het extra licht in de kas voor flinke meeropbrengsten, blijkt uit berekeningen van Wageningen University & Research.

Lees meer over de winst die AntiReflect oplevert.

Rust in de kwekerij door ReduFuse

Rust in de kwekerij door ReduFuse

Er zijn dagen waarop wolken en zonneschijn elkaar voortdurend afwisselen. “Dan sta je steeds voor de keuze: trek ik het scherm dicht of niet? Onder ReduFuse is het veel rustiger telen.”

Lees meer over de ervaring van Wibo Valstar met ReduFuse

Volg de Journey of light bij GreenTech

Volg de Journey of light bij GreenTech

De hoeveelheid licht in de kas is zeer belangrijk voor het groeiproces van het gewas. Mardenkro biedt de Journey of light aan op GreenTech om tuinders advies te geven over hoe je het perfecte kasklimaat kunt creëren.

Lees meer over de Journey of Light op Greentech 2018

Tien procent meer lichtinval in de kas

Tien procent meer lichtinval in de kas

Elke procent meer licht kan omgezet worden in meer productie. Mardenkro biedt een pakket aan oplossingen om de lichtinval in de kas tot maar liefst tien procent te verbeteren.
Lees meer over verbetering van de lichtinval

Coatings kunnen zorgen voor een lager energiegebruik

Coatings kunnen zorgen voor een lager energiegebruik

Coatings kunnen het energiegebruik per kilo product verlagen en in de winter ook het absolute energiegebruik.

Lees meer over coatings en energiegebruik

AntiReflect gaat de grens over

AntiReflect gaat de grens over

De nieuwe coating AntiReflect slaat goed aan in Nederland. Alle reden om de introductie uit te breiden naar Noordwest-Europa. Mardenkro garandeert de lichtwinst en begeleidt alle nieuwe gebruikers.

Lees meer over AntiReflect in Noordwest-Europa

ReduFlex UV kan zo nodig UV verlagen

ReduFlex UV kan zo nodig UV verlagen

UV-straling kan zowel positieve als negatieve effecten op het gewas hebben. Een hoge dosis is echter niet gewenst. Die remt de fotosynthese en leidt tot zichtbare schade. Bovendien breekt de straling kunststoffen af. ReduFlex UV is ontwikkeld om te hoge doseringen te weren.

Lees meer over ReduFlex UV

Wilt u meer weten?

Wij publiceren diepgaande kennis artikelen voor telers en teelt-adviseurs om u inzicht te geven in klimaat- en lichtregulering met onze producten.

U kunt opgeven welke artikelen u wilt ontvangen. U kunt altijd uitschrijven.

ReduSystems® is een merk van Mardenkro B.V. Copyright © Mardenkro B.V.