Kennis
AntiCondens: zorgvuldig aanbrengen geeft het beste resultaat

Met AntiCondens verbetert u de lichtinval aanzienlijk. Het aanbrengen is niet ingewikkeld maar vergt wel even wat aandacht. Onze instructiefilm laat zien wat de beste methode is.

Zowel glazen als plastic kassen zijn vaak bedekt met condens. Dat kan de lichtinval sterk remmen. In glazen kassen tot 9 %; in plastic kassen tot zo’n 15%. Of dat inderdaad zo is, hangt sterk af van de manier waarop de waterdamp condenseert. Grove condensdruppels houden het licht tegen; een waterfilm laat meer licht ongehinderd door. AntiCondens zorgt ervoor dat zo’n gewenste waterfilm ontstaat.

Instructievideo

Daarvoor is het wel nodig om de coating op de juiste manier aan te brengen. Om u daarbij te ondersteunen, hebben wij een instructievideo op YouTube gezet.

Een aantal belangrijke punten:

  • Gebruik de juiste versie van AntiCondens, die voor glas of voor plastic.
  • Bij voorkeur is de kas leeg. Als er gewas in de kas staat, test dan eerst of het tegen het product bestand is. Sproei een klein stukje met verdunde AntiCondens en beoordeel het effect.
  • Meng de vloeistof uit de can met schoon regen- of leidingwater.
  • Breng AntiCondens aan met een spuitpistool of spuitmachine op een schoon en droog kasdek.
  • Bedek het glas helemaal met een fijne nevel.
  • Was het product niet af!
  • Laat het goed drogen. Voldoende ventilatie versnelt de droging. Tijdens de droogtijd mag er geen vocht op het dek condenseren.
  • Bescherm uzelf met mondmasker, veiligheidsbril en handschoenen.

De film laat stap voor stap de juiste werkwijze zien.


Terug naar overzicht

Ook interessant:


Tien procent meer lichtinval in de kas

Tien procent meer lichtinval in de kas

Elke procent meer licht kan omgezet worden in meer productie. Mardenkro biedt een pakket aan oplossingen om de lichtinval in de kas tot maar liefst tien procent te verbeteren.
Lees meer over verbetering van de lichtinval

Wilt u meer weten?

Wij publiceren diepgaande kennis artikelen voor telers en teelt-adviseurs om u inzicht te geven in klimaat- en lichtregulering met onze producten.

U kunt opgeven welke artikelen u wilt ontvangen. U kunt altijd uitschrijven.

ReduSystems® is een merk van Mardenkro B.V. Copyright © Mardenkro B.V.